Tort Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort Tiramisu

Ingrediente

  • 1 punga de piscoturi
  • Crema: 500 gr mascarpone
  • 250 ml smantana
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zahar pudra dupa gust
  • Sirop: 400 ml cafea fiarta tare
  • 2 linguri lichior amaretto

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca mascarpone, frisca lichida si smantana. Toate aceste trei ingrediente se omogenizeaza cu mixerul pina cind incep sa se formeze mici cocoloase. La o asemenea consistenta se adauga si zaharul vanilat si zaharul pudra dupa gust, amestecind inca putin, cat sa se incorporeze.
Intr-o tava se aseaza piscoturi insiropate in siropul prezentat mai sus, un strat de crema, un alt strat piscoturi ( aici la mijloc eu pun piscoturi rotunde) si se incheie cu un strat de crema dispusa uniform cu ajutorul unei spatule. Se poate realiza si fara piscoturi la mijloc, jos piscoturi clasice, apoi crema si la varf piscoturi rotunde insiropate.
Deasupra se pudreaza cu un strat de cacao data prin sita.
Se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de servire. Tiramisu este si mai gustos daca este preparat cu o zi inainte de servire.
Spor la treaba!
Tiramisu rețeta originală ati incercat? Cum vi se pare fata de varianta mea?

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise