Tiramisu rețeta originală
Separam galbenusurile de albusuri, mixam mascarponele cu zaharul si cele 2 galbenusuri si lasam crema deoparte.
Intr-un alt vas ,mixam smantana de frisca. Iar in altul, batem spuma albusurile de la cele 2 oua.
Incorporam cele 3 amestecuri intr-unul singur si amestecam usor cu o paleta, cu miscari de sus in jos.
Tapetam cu folie alimentara o forma de chec si turnam jumate din amestec.
Pe mijloc, asezam din loc in loc, zmeura, dupa care punem peste zmeura piscoturi inmuiate in lapte (se poate folosi si cafea sau cacao in lapte).
Turnam si cealalalta jumatate de crema si vom pune din nou zmeura, acum insa, pe marginile formei.
Punem si ultimul rand de piscoturi si dam la frigider pentru cateva ore bune sau chiar peste noapte; eu l-am lasat 1 ora in congelator ca nu aveam rabdare sa astept.
Intre timp, am pregatit glazura, intr-un vas am pus la bain-marie ciocolata rupta bucati, smantana de frisca si untul. Am amestecat pana s-a topit ciocolata de tot si am lasat sa ajunga la temperatura camerei, abia dupa aceasta, am turnat peste tiramisu.
Am ornat cu cateva bucati de zmeura si putina zahar pudra si pe margini cu nuca maruntita.
Pot sa va zic cu mana pe inima ca e cel mai bun tiramisu mancat vreodata, mai bun chiar decat Tiramisu rețeta originală, crema este atat de fina si aerata si am gustat cand l-am scos de la congelator, merge si ca inghetata.
Va recomand sa incercati aceasta reteta cu mare drag.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise