Tort Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • -60-70 buc. de pişcot
  • -600 ml cafea
  • -rom brun după gust
  • -zahăr pudră după gust
  • Pentru cremă:
  • -500 g mascarpone
  • -750 ml smântână dulce bine răcită
  • -500 g zahăr Margaritar
  • -6 ouă întregi
  • -20 g gelatină (foaie)
  • Pentru ornare:
  • -pudră de cacao

Mod de preparare

Mod de preparare:

1.1. Pregătim o tavă de 17 X 24 cm, cu pereţii înalţi. Întâi vom pregăti stratul inferior de pişcot. Pentru aceasta, se toarnă într-un vas cafeaua preparată în prealabil, se adaugă rom după gust, dar nu prea mult, apoi zahăr pudră după care se amestecă bine.

2. Înmuiem o parte a pişcoturilor în acest amestec – timp de 2-3 secunde – apoi le aşezăm strâns unele lângă celelalte la baza tăvii. Cafeaua şi pişcoturile rămase le punem deoparte pentru mai târziu.

3. Punem apă la fiert într-un vas, la foc mediu. Într-un alt vas, amestecăm ouăle cu zahărul cristal, iar când apa dă în clocot, aşezăm deasupra vasul cu amestecul de ouă. Amestecând des, compoziţia se încălzeşte până ce capătă o temperatură picantă.

4. În timp ce amestecul de ouă se încălzeşte pe aburi, batem o spumă tare din smântâna răcită, apoi o punem iar în frigider. Foaia de gelatină se pune la înmuiat în apă călduţă. Se scoate într-un vas mic mascarpone, se amestecă bine şi se pune deoparte.

5. Întretimp, amestecul de ouă s-a încălzit. Îl luăm de pe foc şi îl mixăm la viteza maximă, până se răceşte şi devine spumos.

Mixaţi până la răcire, altfel crema va curge!

6. Dacă ouăle s-au răcit, începem prepararea cremei. Scoatem frişca din frigider şi cu mişcări fine, o amestecăm cu mascarpone. În final adăugăm crema spumoasă de ouă şi cu mişcări fine o amestecăm şi pe aceasta.

7.Gelatina inmuiata o introducem într-un vas, si la cea mai mică temperatură posibilă o topim, amestecând continuu – timp de aproximativ 10-20 secunde.

8. Acum, se adaugă foarte încet gelatina la cremă, amestecând permanent. Gelatina trebuie bine omogenizată cu crema! Cu asta, s-a şi preparat umplutura.

9. Jumătate din cremă se toarnă pe pişcoturile din tavă, se uniformizează, apoi restul pişcoturilor bine înmuiate în amestecul de cafea se aşază uniform pe cremă.

10. Dacă am terminat, punem şi restul cremei deasupra, o uniformizăm, apoi punem preparatul în frigider.

11. După racire, tiramisu se feliază cu un cuţit,presarat cu pudră de cacao.

O fi bun Tiramisu rețeta originală, dar dupa acest tort Tiramisu ma topesc! :)

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise