Pentru onomastica surorii mele, am pregatit un tort cu blat de nuca si sirop de rom, crema de unt si ness, invelit in ciocolata.
Blatul:
Se separa 5 oua. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam bine. Compozitia se aseza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.
Siropul:
Se pun la fiert apa cu zaharul si se lasa sa fiarba aprox 5 minute, dupa care se ia de pe foc. Esenta se adauga dupa ce se ia siropul de pe foc.
Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza mai groasa, capacul mai subtire) si il insiropam.
Crema de unt:
Se amesteca bine untul cu zaharul, zaharul Bourbon, cacaoa si nessul pana se obtine o crema consistenta.
Glazura de ciocolata:
Se incalzeste putin lapte (puneti lapte in functie de cat doriti de subtire glazura), nu-l aduceti la temperatura de fierbere. Se da de pe foc, apoi se pune in vas ciocolata rupta in bucatele si se amesteca bine pana se topeste ciocolata si glazura devine consistenta. Se imbraca tortul in aceasta ciocolata topita.
Se da la frigider 10-20 minute cat sa se intareasca un pic glazura.
Decorul:
In continuare, se prepara frisca. Aceasta se bate cu mixerul pana se intareste (nu prea mult, caci se va strange, dar nici prea putin, caci nu va prinde forma cand veti face florile). Nu se adauga zahar, caci e suficient de dulce.
Se orneaza tortul cu frisca si fulgi de nea din zahar.
Pofta Buna!
Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/11/tort-steliana.html
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise