Tort rapid cu zmeura

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Tort rapid cu zmeura

Ingrediente

  • 6 oua,
  • 180 g zahar,
  • 160 g faina,
  • 20 g cacao, un praf de sare,
  • esenta de vanilie
  • 1-2 plicuri de cappuccino cu aroma de vanilie sau ciocolata,
  • 2 ciocolate (a cate 100 g) amarui, Novatini in cazul meu, 200 ml frisca
  • multa zmeura.

Mod de preparare

Mixam ouale impreuna cu zaharul, vanilia si putina sare, timp de 25 de minute, timp in care ouale se deschid la culoare si isi maresc volumul.

Incorporam cu grija, in doua-trei transe, faina cernuta impreuna cu cacaua si amestecam usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn.

Turnam aluatul intr-o forma, o lovim usurel de masa de cateva ori (a mea e de silicon, de 28 cm diametru) si coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, cca 30 de minute, ori pana trece testul scobitorii. Scoatem cu grija blatul, NU imediat ce am stins cuptorul, din forma si-l lasam pe un gratar la racit.

Pregatim un sirop din cca 400 ml apa, 100-150 g zahar (pe care le fierbem impreuna, sa se dizolve zaharul) si adaugam cappuccino. Insiropam bine de tot blatul.

Incalzim frisca pe foc, adaugam ciocolata rupta in bucati si amestecam, fara sa dam in clocot, sa se topeasca ciocolata; dupa ce se racoreste putin turnam glazura peste tort (eu am tot luat cu lingura ce s-a scurs pe langa si am turnat iar deasupra, ca sa nu risipesc nimic).

Presaram zmeura, proaspata daca se poate si in ce cantitate doriti si dam tortul la rece, pana cu putin inainte de momentul servirii.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise