La inceput bateti cele 3 galbenusuri cu zaharul pana acesta se topeste. Adaugati coaja unei portocale si esenta de vanilie.
Bateti frisca si cand e gata adaugati-o peste compozitia de galbenusuri cu zahar.
Puneti la inmuiat cele 3 pliculete de gelatina in paharul cu lapte. Dupa 10 minute puneti la baine marie si amestecati in lapte pana se incalzeste si gelatina se topeste de tot. Atentie!!!
Nu trebuie sa fiarba gelatina pentru ca-si pierde proprietatile si tortul nu va reusi. Acesta este secretul reusitei.
Puneti gelatina calduta peste cealalta compozitie si o puteti pune in forma de tort. Numai dupa ce aceasta a fost tapetata cu foaia de celofan peste care ati pus atat pe fundul formei cat si pe lateral rondele din portocalele curatate de coaja. Adaugati bucatele de ananas in compozitie si puneti deasupra piscoturi sau biscuiti. Introduceti in frigider tortul pentru 2 ore.
Cand e gata il rasturnati pe platou astfel incat partea cu portocalele sa fie deasupra. Puteti orna cu frisca .Din pacate nu am avut inspiratia sa fac si poze, iar acum e prea tarziu!
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise