Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • ptr blat :
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 6 ling ulei
  • 1 plic praf de copt
  • ptr crema de iaurt cu piersici:
  • 1 iaurt de caise de 350 g
  • 4 linguri pline de zahar pudra
  • 2 plicuri gelatina granulata
  • 300 ml frisca
  • 1 compot mare de piersici

Mod de preparare

Blatul :

Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.

Galbenusurile se freaca cu uleiul pana se face ca o maioneza si se adauga peste albusuri. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, dupa care turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit cca 25 min.

Crema de iaurt cu piersici:

Mod de preparare: se amesteca iaurtul cu zaharul pudra. Piersicile se taie in bucati mici. Hidratam gelatina, apoi o topim si o adaugam peste iaurt iaurt. Batem frisca si o amestecam cu iaurtul. La urma adaugam piersicile scurse de suc.

Crema se da la rece cca 1 h.

Se taie blatul in 2 sau 3 foi si se insiropeaza cu siropul compotului.

Se pune peste blatul insiropat crema de iaurt si se imbraca tortul cu frisca. Se orneaza dupa plac si gust.

Pofta buna !

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise