TORT PORTOCALE FARA BLAT

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -3 galbenusuri ou
  • - 250 gr zahar (Ccantitatea poate varia in functie de gusturi)
  • - 250 - 300 ml zeama fructe(portocale, compot, etc)
  • - zeama de la 1 lamaie.
  • - 3 plicuri gelatina muiata in prealabil in zeama de fructe sau apa
  • - 250-300 gr frisca
  • - 1-2 plicuri zahar vanilat
  • - fructe pt ornat

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o pasta omogena, apoi se pune zeama de fructe, zeama de la lamaie si se pune pe foc mic pana da in clocot, se lasa 1 minut apoi se da deoparte.

Gelatina se adauga cand compozitia este calduta, nu rece, pt a se omogeniza.

Cand compozitia este complet rece se adauga frisca.

Se tapeteaza un vas yena cu fructe: rondele portocala, ananas, kiwi, fructe de padure...etc. Compozitia rezultata se toarna in vas si se da la frigider.Optional se pot pune fructe taiate marunt si in compozitie.

Cand se serveste, se introduce fundul vasului intr-o oala cu apa fierbinte aproximativ 30 sec, dupa care se rastoarna pe un platou(se pune platoul peste vas si se intoarce brusc).

Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise