Tort Pavlova cu muguri de brad si capsune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • bezea:
  • - 7 albusuri
  • - 1 praf de sare
  • - 2 lgt zeama de lamaie
  • - 2 1/2 lgt cu varf amidon de porumb
  • - 2 cani zahar tos
  • crema:
  • - 400 ml frisca lichida
  • - 2 lgt zahar
  • - 1 mana de muguri de brad
  • decor:
  • - zmeura
  • - capsuni
  • - muguri de brad

Mod de preparare

Bezea:

1. Batem albusurile spuma cu praful de sare.

2. Adaugam treptat 3/4 din zahar in albusuri. De fiecare dat cand adaugati zahar bateti albusurile pana acesta se dizolva complet.

3. 1/4 din zahar il amestecam cu amidonul si il incorporam in albusuri (se considera ca sunt batute bine atunci cand formeaza piscuri ferme).

4. Adaugam si sucul de lamaie in albusuri.

5. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sub forma unui cerc in mijlocul careia facem o adancitura cu lingura.

6. Dam la cuptorul preincalzit 140 grade C timp de 1 h.

7. Inchidem focul si lasam blatul in cuptor inca 30 min, cu usa intredeschisa.

Crema:

1. Batem frisca impreuna cu zaharul pana cand creste in volum si capata consistenta.

2. Adaugam mugurii de brad taiati si amestecam.

3. Punem frisca in mijlocul bezelei uriase si apoi decoram cu fructe si muguri de brad.

Nota!

Daca doriti, la crema puteti adauga mai mult zahar, eu am pus doar 2 lgt deoarece e dulce bezeaua si se completeaza perfect

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise