Tort Ou de Paste

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ou de ciocolata
  • Crema de fructe de padure:
  • 200 gr iaurt de fructe
  • 200 ml frisca
  • 100 gr fructe de padure
  • 50 gr zahar
  • 5 gr gelatina
  • Crema de ciocolata:
  • 1 plic de budinca de ciocolata
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de apa
  • 6 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • Capsuni
  • fructe de padure din compot, bine scurse.

Mod de preparare

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice. Eu am folosit un cutit de bucatarie cu lama foarte subtire si zimtata.

Blat:

Batem albusurile impreuna cu apa. Adaugam zaharul, apoi galbenusurile. Incorporam faina si praful de copt si punem compozitia in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt.

Cand este copt, se scoate de pe hartie si se lasa sa se raceasca.

Crema de vanilie si ciocolata:

Budinca, laptele si zaharul se fierb. Cand este fiarta, se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece. Se amesteca cu mixerul si se adauga si frisca. Amestecam bine compozitia de budinca cu frisca lichida, pana obtinem o crema spumoasa.

Crema de fructe de padure:

Fructele se fierb 5 minute, impreuna cu zaharul si se lasa sa se raceasca. Gelatina se hidrateaza in 2 linguri de apa si apoi se topeste si se adauga in iaurtul de fructe. Frisca se bate spuma tare. Adaugam fructele pasate cu blenderul in iaurt si apoi amestecam si frisca batuta.

Pentru a putea decupa exact sau cate mai exact blatul dupa marime, mi-am facut cateva sabloane de hartie.

Am puc cremele in poshuri si am inceput sa aranjez bucatile de blat la locul lor, lipite de ou cu putina crema.

Am umplut spatiile dintre cu crema de vanilie, crema de fructe de padure si fructe pentru o jumatate din ou, iar la cealata jumatate, am folosit crema de ciocolata, crema de fructe de padure si fructe.

Am decorat cu fructe proaspete.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise