Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice.
Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice. Eu am folosit un cutit de bucatarie cu lama foarte subtire si zimtata.
Blat:
Batem albusurile impreuna cu apa. Adaugam zaharul, apoi galbenusurile. Incorporam faina si praful de copt si punem compozitia in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt.
Cand este copt, se scoate de pe hartie si se lasa sa se raceasca.
Crema de vanilie si ciocolata:
Budinca, laptele si zaharul se fierb. Cand este fiarta, se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece. Se amesteca cu mixerul si se adauga si frisca. Amestecam bine compozitia de budinca cu frisca lichida, pana obtinem o crema spumoasa.
Crema de fructe de padure:
Fructele se fierb 5 minute, impreuna cu zaharul si se lasa sa se raceasca. Gelatina se hidrateaza in 2 linguri de apa si apoi se topeste si se adauga in iaurtul de fructe. Frisca se bate spuma tare. Adaugam fructele pasate cu blenderul in iaurt si apoi amestecam si frisca batuta.
Pentru a putea decupa exact sau cate mai exact blatul dupa marime, mi-am facut cateva sabloane de hartie.
Am puc cremele in poshuri si am inceput sa aranjez bucatile de blat la locul lor, lipite de ou cu putina crema.
Am umplut spatiile dintre cu crema de vanilie, crema de fructe de padure si fructe pentru o jumatate din ou, iar la cealata jumatate, am folosit crema de ciocolata, crema de fructe de padure si fructe.
Am decorat cu fructe proaspete.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise