Tort Om de zapada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort Om de zapada

Ingrediente

  • 800g biscuiti (sau prajituri uscate, napolitane, biscuiti cu crema)
  • 200ml apa
  • 300g zahar
  • 100g margarina
  • 4 linguri cacao
  • 1 esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 200g unt moale
  • 200g zahar praf
  • 150-200g fulgi de nuca de cocos
  • Pentru ornat:
  • 2 cutii de frisca (de 200 sau 250ml)
  • 4 pliculete de zahar praf
  • 50gmartipan sau jeleuri pentru ornat
  • coloranti alimentari rosu si albastru/verde
  • (facultativ Nutella)

Mod de preparare

Biscuitii se sfarama nu foarte fin cu robotul sau cu masina de tocat carne. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se face sirop, se adauga margarina pana se topeste si apoi cacaoa. Biscuitii se amesteca cu sosul si cu esenta de rom. Se formeaza 3 bile - una mare, una mijlocie si una mica, se infasoara in folie alimentara si se pun la frigider cam o ora.

Untul se freaca cu zaharul praf si cu nuca de cocos.

Din marzipan (amestecat cu zahar praf, daca nu are in el) si coloranti alimentari se modeleaza un nas in forma de morcov, 2 ochi, nasturii omului de zapada si eventual gura.

Bilele de salam de biscuiti se scot din frigider, se intinde fiecare cu un sucitor pe folie alimentara, crema de cocos se imparte pe fiecare foaie si apoi se fac bilele la loc.

Se bate frisca cu zaharul vanilat.

Montarea: pe platoul de servit se pune bila cea mare, apoi se infige un bat pentru frigarui in mijloc. In acest bat se infige a doua bila, se pune din nou o frigaruie si apoi a treia bila. Bilele se ung cu Nutella facultativ si apoi se imbraca in frisca. Se pun ochii, gura, nasul si nasturii omului de zapada. Pe cap se pune o oala de jucarie sau o ceasca de cafea cu toarta, iar in loc de matura se infige lateral o crenguta.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise