tort negru

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru blat : 1/4 kg zahar, 1/4 kg nuca, 4 linguri cacao cu varf, 8 oua,3/4 pahar cu lapte.
  • pentru crema : 4 oua,1/4 kg zahar, 3 linguri cacao cu varf, 2 pachete de unt cu grasime 80%.

Mod de preparare

pentru blat : se face un irop de lapte cu zahar pe foc ,in care se adauga nuca,apoi se stinge focul.Se incorporeaza cacaoa si dupa ce s-a racit se adauga galbenusurile si apoi albusurile batute spuma.Se tapeteaza o cratita cu hartie de copt unsa cu ulei si se toarna compozitia.Se coace.

pentru crema : se bat bine ouale intregi,se adauga zaharul si se bat in continuare.Se adauga cacao si se pune toata compozitia la fiert la bain-marie pana se ingroasa.Dupa ce s-a racit se incorporeaza untul.

pentru asamblare nu se taie blatul, ci crema se pune deasupra acestuia.Pofta buna!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise