Tort mousse de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 150 gr de biscuiți
  • - 500 gr de ciocolată neagră
  • - 230 ml de smântână dulce
  • - 400 ml de frișcă vegetală
  • - 100 gr de Finetti
  • - 50 gr de unt
  • - 50 gr de zahăr
  • - esență de rom
  • - frișcă pentru ornat și ornamente de ciocolată Dr. Oetcker

Mod de preparare

- Se face mai întâi blatul de biscuiţi: se pisează biscuiţii foarte mărunt

- topim untul cu Finetti și amestecăm până obținem o cremă. Peste această cremă adăugăm biscuiții, făcând, astfel, blatul.

- ungem cu unt o formă de tort cu pereții detașabili și întindem blatul de biscuiți

- facem, apoi crema. Topim ciocolata pe pat de apă, peste care turnăm smântâna. Amestecăm în continuu la foc mic până obținem ceva omogen. Lăsăm la răcit.

- preparăm frișca și turnăm peste ea, treptat, ciocolata topită (ambele să fie la aproxmativ aceeași temperatură) și amestecăm cu o lingură de lemn. Turnăm compoziția obținută peste blatul de biscuiți. Băgăm la frigider peste noapte, apoi decorăm cu frișcă și ornamente de ciocolată.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise