Blatul : Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga galbenusurile pe rand in compozitie si se continua baterea, dar nu cu mixerul, ci cu o lingura de lemn. Se adauga faina in ploaie(amestecata cu praful de copt). Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie pergament si se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se face proba scobitorii !
Fondant marshmallow : Se pun bomboanele marshmalow la microunde impreuna cu apa, pentru cateva secunde sau se topesc pe « bain-marie ». Cand sunt perfect topite se da vasul deoparte si se adauga zahar pudra. Se amesteca pentru inceput cu o lingura de lemn pentru a incorpora zaharul. Cand devine prea greu pentru a amesteca cu lingura se trece fondantul din vas pe masa de lucru si se framanta ca un aluat, adaugandu-se zahar pudra si o lingura de amidon, pana ce capata consistenta unei plastiline. Se inveleste in folie de plastic si la rece pentru cateva ore, ideal pentru 24 de ore. Ornamentele pentru tort, dupa indemanarea si imaginatia fiecareia sau…fiecaruia, se fac cu o zi inainte de « imbracarea » tortului. Tehnica este aceeasi cu cea folosita pentru ornarea cu pasta de zahar sau pasta din lapte praf. Daca se imbraca tortul cu fondant marshmallow, nu trebuie omis sa se unga blatul cu unt pentru ca foaia de fondant sa nu alunece.
si incsi ne folosim de maini. Incorporam tot zaharul pudra. Fondantul trebuie sa semene cu o plastilina fiind foarte usor de modelat Inainte de a acoperi tortul in fondant am facut un amestec de unt si zahar pudra si am uns tortul cu crema de unt pentru ca fondantul sa se aseze frumos
Creme :
1) Crema ganash din ciocolata neagra cu lapte : Se pune ciocolata rupta cu 300gr frisca lichida la topit intr-un vas pe bain-marie, la foc mic. Se amesteca bine pana ce ciocolata se topeste uniform. Se pune la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte. Cand se foloseste pentru umplerea blatului, se bate foarte bine, spuma, cu mixerul.
2) Crema ganash din ciocolata alba si mascarpone : Se procedeaza la fel ca si cu gansh-ul din ciocolata neagra/cu lapte, doar ca se folosesc 200 gr frisca lichida. Peste crema spuma ganash se adauga branza mascarpone batuta si ea spuma. Se continua mixarea pana la o consistenta omogena.
3 si 4) Se prepara budincile. Cand sunt reci se bat fiecare separat cu cate 50 gr frisca.
Pentru primul blat(putin mai gros decat celelalte) se foloseste un strat format din toata crema ganash de ciocolata neagra/cu lapte, iar peste, crema gansh din ciocolata alba si mascarpone. Se aseaza cel de al doilea blat, care, bineinteles se insiropeaza. Se foloseste una din cremele de budinca, apoi un rand de biscuiti inveliti in ciocolata(care va fi defapt un blat), apoi cea de a doua crema din budinca si peste, o foaie de blat. Cutia cadou de pe tort am facut)o din biscuiti « Petite Beure » cu crema de unt, zahar pudra, ou si esenta de rom : se face o crema din unt la temperatura camerei, zahar pudra, cacao, un ou si esenta de rom. Se aseaza pe un fundal din fondant marshmallow, biscuitii, apoi un strat de crema si tot asa, depinde cat de mare vreti sa fie cutia. Se inveleste cu o foaie de fondant.
Se orneaza tortul. Daca se foloseste fondantul marshmallow, nu se pune tortul la frigider, pentru ca fondantul se poate crapa. Doar in cazul in care exista un frigider performant de ultima generatie.
Am intitulat acest… « tortulet » : »Mon cheri », pentru ca l-am facut pentru aniversarea mon cheri-ului…meu !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise