Tort Mocca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Mocca

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de apa
  • 9 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 5 lingui de cacao
  • 10 g ness
  • Pt Crema:
  • 2 plicuri budinca de ciocolata
  • 700 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 200 ml frisca
  • 10 g ness
  • esenta de rom
  • Pt.decor
  • 300 ml frisca

Mod de preparare

Blatul se pregateste astfel:

Bati spuma albusurile cu 4-5 linguri de zahar, apoi adaugi apa, praful de copt stins,faina, cacao si nessul

Amesteci usor, apoi incorporezi galbenusurile batute cu 4-5 linguri de zahar.

Rastorni compozitia i tr-i tava rotunda, unsa si tapetata si o dai la cuptor pt 30 de minute.

Crema se pregateste asa:

Prepari budinca dupa instructiunile de pe plin si apoi o lasi la racit.Cand e rece , o amesteci bine cu frisca batuta, cu esenta de rom si cu nesul.

Tai blatul in doua sau trei si il umpli cu crema.Apoi imbraci tortul cu frisca batuta bine.

Decorezi tortul dupa bunul plac.

:)

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise