Tort Mimosa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • In Italia, Mimosa, se ofera femeilor in ziua de 8 Martie. Mimosa este simbolul acestei zile, si se mananca si prajitura, care datorita stratului de blat sfaramat ce se pune deasupra peste frisca, are aspectul unei Mimose. De aceea, aceasta prajitura poarta si numele florii "Prajitura Mimosa".Eu cred ca o sa va placa. Este usor de facut si este foarte gustoasa.
  • 250 ml lapte,
  • 200 g zahar,
  • 150 g faina,
  • 3 oua intregi si 2 galbenusuri,
  • coaja de lamaie,
  • 100 g amidon alimentar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 250 g frisca,
  • o cutie mare compot de ananas,
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte. Se dizolva bine cu laptele si se pune pe foc lent amestecand incontinuu. Cand crema incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se raceste.

Se freaca bine 3 galbenusuri cu 150 g zahar, se bat spuma tare 3 albusuri si se amesteca cu galbenusurile, amestecand usor pana se incorporeaza bine. Se adauga 100 g faina,100 g amidon alimentar si praful de copt dizolvat cu putin lapte si se amesteca bine.

Se varsa compozitia intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si se lasa in cuptor, la 180° timp de 40 min.(cand incepe sa creasca, moderati putin focul).

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Blatul se taie in 3 parti, stratul din mijloc se da deoparte.

Se aseaza primul strat pe un platou si se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas (eu iau mereu 2 cutii, pentru a avea mai mult sirop. Una nu-mi ajunge), se presara deasupra ciocolata rasa, se intinde crema preparata la inceput si peste crema se pun bucatele taiate de ananas.

Se pune al doilea strat de blat, se insiropeaza si acesta cu sirop de ananas si se acopera totul cu frisca.

Acum se ia stratul de blat pe care l-am pus deoparte, se sfarama bine si se pune peste frisca. Deasupra se presara zahar pudra.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise