Checurile:
Oule se separa, se bate albusul cu un varf de cutit de sare,galbenusele se freaca cu zaharul si zaharul vanilat cca 5 min.apoi se adauga laptele cald, uleiul, faina albusele si praful de copt.
Separam compozitia in doua vase egale,in unul se cerne 10-15 gr cacao si in celalalt se pune coaja de lamaie si zeama.Se pun in tavi si se coc la foc iute cca 15 min apoi reducem caldura pana sunt gata. II scoatem repede din tavi si punem checurile la racit rasturnate pe o parte (astfel nu se vor lasa).
Crema:
Margarina o punem la topit pe foc, adaugam zaharul si apoi faina,mestecam energic, dam focul la mic si punem laptele cate o canita,crema cand e gata devine fina si groasa ca o smantana, punem esenta de migdale dupa gust,(celor ce nu le place inlocuim cu lamaie). O lasam la racit cca 15-20 min,acoperita cu folie de plasic chiar pe suprafata cremei, astfel nu va prinde crusta.
Asamblare:
Checurile se taie felii subtirele. Eu am taiat si varful la cel care a crescut mai tare,(am facut acesta la o aniversare, 6 torturi)Ungem fiecare felie cu crema si le asezam in picioare formand un chec lung.
Batem bine frisca si imbracam checurile.
Tot secretul e taierea tortului,taiem feliile pe oblic ///, astfel vom avea felia in 2 culori!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise