Tort la rece

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 300 ml lapte rece
  • 4 lingurite gelatina

Mod de preparare

1. Cu o vreme inainte de a incepe tortul se pune gelatina in 100ml aparece si se lasa pana absoarbe toata apa.

2. Galbenusurile se amesteca cu 125 g zahar

3. Albusurile se bat cu 125 g zahar

4. se pun la foc 200 ml lapte pana se incalzeste dupa care se amesteca cu galbenusile (punct 2) si trebuie sa iasa ca o budinca. Apoi se adauga albusul (punct 3) si gelatina (punct 1).

5. se ia de pe foc si daca vrei sa pui si cacao separi in trei continutul si o parte o omogenizezi cu o lingurita de cacao

6. se pune in oala in care preferi sa-l tii partea galbena, partea maro si iar galbena.

7. se da la frigider cel putin 12 ore inainte de al scoate din cratita.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise