Pentru blaturi - se bat 4 albuşuri cu 7 linguri de apă adăugate treptat, se adaugă 250 gr. zahă şi se bate în continuare până se dizolvă zahărul, se adaugă 4 gălbenuşuri, 6 linguri de ulei şi 250 gr făină, după care se amestecă uşor. Compoziţia se împarte în două. Într-o parte se pune 2 linguri de cacao. Aceste compoziţii se coc în 2 tăviţe de chec.
Pentru cremă - se face o cremă din 200 ml. lapte, 3 linguri făină, 1 pachet zahăr vanilat şi 250 gr. zahăr, se fierbe.
250 gr. unt frecat spumos se amestecă cu crema de lapte fiartă şi răcită.
După ce s-au răcit blaturile, se taie în 11 feli fiecare şi se lipesc cu cremă.
Tortul se glazurează cu următoarea glazură - 8 linguri de apă se fierb cu 8 linguri de zahăr şi 2 linguri de cacao, apoi se adaugă 50 gr. unt.
Se dă la rece.
La servire tortul se taie pe diagonală.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise