Eu am pregatit blatul intr-o forma de inimioara deci am redus toate ingredientele pe jumatate din cantitatea expusa in reteta de mai sus;
Aceste cantitati sunt necesare pt o tava cu diametrul de 26 cm;
Pregatirea blatului.
Mixam ouale intrgi cu zaharul pana devin o crema spumoasa;
Separat amestecam faina cu amidonul cu cacao si praful de copt;
In crema de oua incorporam treptat untul topit,omogenizam ,iar in final incorporam amestecul de faina;
Omogenizam turnam compozitia in tava unsa si tapetata,introducem in cuptorul cald 90°c timp de 35 minute;
Tava mea fiind mai mica a cerut doar 20 minute de coacere;
Pregatim crema:
Smantana si ciocolata le-am topit impreuna in cuptorul cu microunde timp de 3 minute la 650W,am omogenizat,am lasat cam 10minute la rece dupa care am batut compozitia cu mixerul pana a devenit spumoasa;
Blatul l-am taiat in 3 felii potrivite,le-am insiropat cu lichior de cafea amestecat cu putin lapte (sau apa)
Am umplut cu crema fiecare strat ,iar in final am ornat cu pasta de migdale pe care am amestecat-o cu zaharul farin;Am intins o foaie destul de subtire,am acoperit bine inimioara,iar cu restul de pasta am decorat tortul dupa imaginatia mea(am fost ajutata de fiica mea de 15 ani:))
A fost o surpriza placuta pt sotul meu,de ziua indragostitilor!!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise