Blatul:
Albusul se bate cu zaharul, se adauga galbenusele, se amesteca usor, amidonul, cacao, faina, praful de copt se amesteca si se adauga peste compozitia de mai sus.
Se tapeteaza cu hartie de copt forma in care vrem sa coacem blatul, se rastoarna compozitia si se coace la foc mediu aproximativ 1 ora, depinde de cuptor.
Se lasa blatul la racit, se taie in 3.
Siropul:
Zaharul, apa, se fierb, sa aiba consistenta mierii. Se lasa la racit, se adauga zeama de lamaie, romul si razatura de lamaie, visinata.
Sarlota:
Gelatina se pune la hidratat cu apa.
Intr-o craticioara se amesteca ouale, zaharul, laptele, se pun la foc, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul, se adauga si gelatina hidratata se amesteca pana se dizolva si aceasta (nu trebuie sa fiarba). Se pune deoparte sa se tempereze.
Se bate frisca, se amesteca cu sarlota(racita dar fluida) si cu visinile.
Crema de cacao:
50 g de cacao se amesteca cu 50 g de zahar pudra, se oparasc cu 50 ml de apa fiarta.
Restul de zahar pudra se bate cu untul pana isi dubleaza volumul, se adauga cacao oparita si se mai bate pana se omogenizeaza crema.
Montarea tortului:
Se aseaza pe platou primul blat se stropeste cu sirop.
Din hartie de copt se taie o fasie inalta de 12 cm si lunga cit circumferinta tortului, se infasoara tortul cu ea.
Se toarna sarlota cu visine.
Peste sarlota se aseaza blatul 2, se stropeste cu sirop.
Se intinde crema de cacao (se mai pastreaza aprox 4 linguri de crema pentru decor).
Se aseaza ultimul blat se stropeste si acesta cu sirop.
Si se intind pe suprafata lui aproximativ 2 linguri de crema, se da la rece pentru 4 ore.
Se decoreaza, alternand, deasupra se rade ciocolata.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise