Pandispan
Se bat spuma albusurile, se adauga zaharul, dupa ce zaharul este topit, consistenta albusurilor tare, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand aproximativ 5 minute dupa fiecare. Se spune ca se mixeaza crema de ou pana te plictisesti si inca de doua ori pe atat, apoi se adauga faina. Se coace in tava unsa si tapetata in cuptorul incins. Eu am cuptor clasic, asa ca ma orientez dupa metoda clasica, nu deschid cuptorul primele 15 minute, apoi dau focul mai mic si incerc blatul cand este auriu, daca ramane scobitoarea curata e gata. Ce am aflat de pe acest site easte ca nu se scoate blatul din cuptor cand este gata, ci se opreste focul, se deschide usa pentru ca blatul sa se adapteze temperaturii din bucatarie, apoi se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Crema.
Ciocolata se topeste la Bain Marie, se adauga untul, se amesteca pentru omogenizare, se da deoparte de pe foc, se tempereaza si apoi se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand. Se lasa la racit. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, batand in continuare pana la topirea acestuia. Cremele se unesc, amestecand aerat. Adica de jos in sus cu o ligura, pana la omogenizare. Se da crema la rece.
Eu am pregatit si blatul, si crema de seara, iar a doua zi dimineata am montat tortul, si pentru ca m-am simtit plina de energie, doar implineam o varsta, am incercat pentru prima data si o pasta de zahar, dar nu am avut colorant, asa ca am folosit cacao, pentru ornamente. Reteta am gasit-o pe net, tot aici gasind si modul de executie al trandafirilor din pasta de zahar. Fata m-a ajutat cu frunzele...
Eu cred ca nu e foarte greu, trebuie doar rabdare si ambitie, imaginatie si perseverenta, ne vor iesi mai bine pe masura ce incercam mai des. Spor la decorat cu pasta de zahar!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise