- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj
- tăiem cubuleţe piersicile din compot
- vărsăm 2 plicuri de gelatină în 200 ml de compot , le lăsăm 10 minute să se cristalizeze, iar apoi topim pe pat de apă . Atenţie! Apa nu trebuie să apuce să fiarbă. Luăm gelatina de pe foc când este diluată complet. Turnăm gelatina peste piersicile tăiate , le amestecăm, iar apoi adăugăm frişca . Încorporăm uşor cu o lingură de lemn . Punem crema la frigider.
- trecem la următorul pas. Împărţim zmeura şi afinele: într-un castron pentru următoarea cremă şi separat, pe două farfurii, pentru ornarea tortului
- facem celelalte două plicuri de frişcă şi adăugăm mascarpone . Mixăm până obţinem o cremă omogenă
- repetăm procedeul de obţinere a gelatinei, din celelalte două plicuri, şi o turnăm peste fructele din castron . Amestecăm cu o lingură de lemn.
- începem să asamblăm tortul. Însiropăm prima foaie de blat (am folosit zeama de compot), iar apoi întindem peste ea jumătate din prima cremă, cea de piersici cu frişcă . Continuăm întinzând o treime din a doua cremă, de fructe de pădure
- punem a doua foaie de blat şi repetăm procedeul
- peste ultima foaie de blat întindem treimea rămasă din crema de fructe de pădure. Ornăm cu fructele puse deoparte, în farfurii
- preparăm cele două pliculeţe de tort gelee’ conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi turnăm peste tort
- lăsăm la frigider peste noapte, apoi ... poftă bună! . Este senzaţional de răcoritor, tocmai bun pentru vară.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise