Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pana se intaresc.
Se adauga pe rand cate un galbenus si se incorporeaza usor.
Se rade coaja de portocale, iar faina cernuta se adauga in ploaie.
Intr-o forma de copt rotunda, tapetata cu unt si faina se pune compozitia la copt pt. 35 min la 180 grade Celsius.
Crema:
Ouale se amesteca cu zaharul pana se albesc se adauga faina, laptele si se fierb la foc mic pana se ingroase.Se adauga gelatina dizolvata in 100 ml lapte si esenta de vanilie.Se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit se incorporeaza frisca lichida batuta.
Asamblarea:
Blatul se taie pe jumatate si se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas.
In forma in care s-a copt tortul se aseaza o foaie de celofan , se pun diverse fructe (rondele de banane, ananas, kiwi, portocale) si se toarna un sfert din crema.Se pune primul blat insiropat, jumatate din crema ramasa, iarasi fructe si restul de crema.Peste se adauga al doilea blat insiropat.
Se pune totul la frigider 5 -6 ore (peste noapte).
Se rastoarna pe platou si optional se orneaza cu frisca.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise