Tort diplomat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tort diplomat

Ingrediente

  • 500 ml frisca
  • 5 foi gelatina
  • 2 oua
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/2 cana de lapte
  • fructe
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Foile de gelatina se lasa la inmuiat in laptele rece 10-15 minute. Dupa ce s-a inmuiat, se stoarce si se tine deoparte.Laptele in care a stat gelatina se amesteca cu ouale, zaharul si esenta de vanilie, apoi se pun pe foc pana se topeste zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga gelatina si se amesteca continuu pana se topeste si gelatina, dar fara sa fiarba amestecul, deoarece fierberea distruge gelatina si continutul nu se mai intareste. Pentru a nu risca puteti lua vasul de pe foc si apoi sa adaugati gelatina. Se lasa la racit compozitia dupa care se amesteca cu frisca batuta cu mixerul in prealabil.

Se tapeteaza un vas cu folie de plastic, se pun apoi pe fundul vasului fructe la alegere, se toarna compozitia racita in care s-au adaugat alte fructe taiate dupa bunul plac.

Eu am pus pe fundul vasului felii de nectarina, iar in aluat bucati de cirese. O alta varianta ar putea fi felii de kiwi si bucati de ananas.

Compozitia se tine la frigider 5-6 ore inainte de servire.

Dupa ce au trecut cele 5-6 ore se rastoarna tortul pe un platou.

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise