Tort Diplomat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 5 oua,
  • 500 gr smantana,
  • 500 gr lapte,
  • 500 gr zahar,
  • 5 plicuri gelatina Dr.Qetker,
  • esenta de rom si diverse fructe.

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu 200 gr zahar, apoi se raceste. Gelatina se pune in apa rece la foc mic, mestecand mereu pana se dizolva, apoi se da la rece. Intre timp separi ouale. Albusurile se bat spuma adaugand 200 gr zahar. Smantana cu 100 gr de zahar se zbate pana se face frisca. In laptele racit se adauga galbenusurile si se toarna in frisca mestecand mereu (ca la maioneza), apoi amesteci albusurile, smantana, gelatina si esenta. Torni in forma dorita si adaugi fructele. Pentru ornat poti folosi tot fructe sau bomboane de ornament.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise