Tort diplomat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort diplomat

Ingrediente

  • Blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 Linguri faina, 1 praf de copt.
  • Crema: 5 oua, 5 linguri de zahar, 200 ml lapte, 500 g frisca, 3 gelatine, 1 compot de ananas, fructe proaspete (portocale, kiwi,etc)

Mod de preparare

Blatul: Se bat 5 albusuri cu 5 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile, faina si praful de copt. Se toarma compozitia intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata si se da la cuptor 15-20 de minute.

Crema:Cele 5 oua, 5 linguri de zahat si 200 de ml de lapte se fierb pe foc mic pana se ingroasa compozitiz rezultata. Cand s-a racit, se amesteca cu 500 de grame de frisca batuta, 3 gelatine (care se inmoaie in 100-150 ml de apa sau suc de la compotul de ananas)si fructe maruntite din compot.

Se ia o cratita in care se pune o foaie de ceolofan umeda. Se tapetaza toata cu fructe. Se toarna crema si se fixeaza blatul deasupra. Se da la rece pana a doua zi, cand se rastoarna tortul pe un platou.

Uneori folosesc si piscoturi in loc de blat.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise