Tort de Sf. Vasile

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 margarina Rama Maestro
  • 300 g zahar
  • 3 linguri pline de cacao
  • 125 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 6 linguri pline de miez de nuca macinata
  • 250g faina
  • 1 fiola rom, coaja de citrice rasa
  •  
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichide,
  • 120 g ciocolata neagra,
  • 5 linguri nuca macinata,
  • 100g unt moale
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml apa fiarta cu 1 lingura de zahar si o fiola de rom,
  • 50 ml coniac sau whisky

Mod de preparare

Blatul: se topesc margarina,laptele,zaharul,cacao si romul;se lasa la racit,apoi se adauga galbenusurile,faina,nuca si la urma albusurile batute spuma;se coace la 180 grade 45 minute,se lasa la racit si se taie in doua;se insiropeaza fiecare jumatate de blat.

Crema:se topeste ciocolata in frisca nebatuta,se adauga nucile si untul,apoi se trage de pe foc si se amesteca pana la omogenizare;se lasa o ora la racit,apoi se monteaza tortul:blat,crema,blat,crema.Se decoreaza cu frisca batuta,ciocolata rasa,etc.,dupa imaginatia fiecaruia.Se serveste dupa ce s-a odihnit cateva ore la frigider.Cantitatea de alcool este minima,poate fi servita si de copii.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise