Tort de rodii cu zahãr brun

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 ouã
  • 1 canã zahãr brun
  • 2 + 1/2 cãni fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 1/2 canã ulei
  • 1 canã lapte
  • 1 + 1/2 cãni seminte de rodii
  • Cremã si decor:
  • avem 2 optiuni:
  • 1)Creme Pasteleiro ( budincã de casã)
  • sau:
  • 2)Budincã de lapte condensat:
  • 1 cutie lapte condensat (aprox. 400 gr.)
  • 2 cutii lapte* (aprox. 800 ml)
  • 1 linguritã zahãr vanilat
  • 1 baton scortisoarã
  • 2 linguri maizena ( amidon de porumb)

Mod de preparare

Recomand iubitorilor de rodii :) este a doua oarã când îl fac si ne place mult.

Pt. cã am fãcut budinca de lapte condensat, am pus mai putin zahãr în blat.

Zahãrul brun este mai putin dulce decât cel rafinat, fiind extras direct din concentratul de trestie. Acest proces eliminã aditivi chimici.

Culoarea poate varia de la auriu la brun închis, depinde de sezon.

1)Albusele se bat spumã.

2)Gãlbenusele se mixeazã cu zahãrul si uleiul. Apoi laptele, fãina, praful de copt si la urmã rodiile. Amestecã bine si toarnã intr-o formã unsã cu ulei si tapetatã cu fãnã.

3)Între timp se pregãteste budinca.

Am fãcut budinca cu lapte condensat asa:

Pune toate ingredintele într-un recipient pe foc mic, amestecãnd încontinuu pânã se îngroasã , o sã ia mai mult timp decât la budinca normalã.

*Am scris "2 cutii de lapte" pt. cã am folosit cutia goalã de lapte condensat ca mãsurã :)

4)Copt si rãcit, tortul se taie pe jumãtate.

Umple tortul cu budinca, seminte de rodii apoi recompune. Pune restul de budincã si rodii.

La cine îi place poate însiropa tortul.

Poftã bunã!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise