Tort de prune

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 1 kg de prune bistritene (care se desfac de pe sambure),
  • 7 linguri de zahar,
  • o bucatica de scortisoara,
  • o cuisoara,
  • 30 gr. praf de copt,
  • 2 blaturi de tort din comert,
  • 500 ml frisca,
  • 4 foi de gelatina,
  • 100 gr. migdale.

Mod de preparare

Se spala prunele, se taie in doua, li se scot samburii. 12 jumatati se pun deoparte. Restul se fierb cu 5 linguri de zahar, scortisoara si cuisoara intr-un sfert de litru de apa, vreme de 5 minute, apoi se strecoara. Lichidul se amesteca cu praful de copt, se lasa sa se raceasca, apoi se intinde pe unul din blaturi.

Fructele se asaza deasupra, intr-un strat uniform. Se ia jumatate din frisca (gata batuta, dulce) si se amesteca cu gelatina inmuiata si dizolvata. Se intinde peste stratul de prune.

Se asaza al doilea blat. Se decoreaza deasupra cu cele 12 jumatati de prune, frisca si cateva migdale pisate (nu este obligatoriu). Se baga la rece o ora

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise