Tort de piscoturi cu visine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat: 1/2 pachet de piscoturi
  • Pentru crema: 3 plicuri budinca de vanilie
  • 12 linguri zahar
  • 1,5 litri lapte
  • Pentru sirop: 100ml apa
  • 100g zahar
  • 2 lingurite cafea
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru ornat: visine proaspete
  • ciocolata neagra

Mod de preparare

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj iar cand este gata se ia de pe foc si se da la racit.

Siropul se face din apa pusa la fiert cu zaharul 5 minute. Apoi se adauga romul si cafeaua si se mai fierb pana cand o picatura din sirop pusa intr-un pahar cu apa rece formeaza o biluta moale. Pana se raceste siropul,visinele se spala si se scot samburii.

Intr-o tava dreptunghiulara se pun piscoturile inmuiate in sirop, iar pe deasupra visinele. Budinca se adauga si ea, peste adaugandu-se ciocolata neagra rasa.

Se decoreaza cu visine si se pune la rece cateva ore, dupa care se serveste.

Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise