Se spala bine orezul. Se toarna laptele intr-o cratita si se pune pe foc. Cand da in clocot, se adauga orezul, zaharul si sarea si se lasa sa fiarba incet, aproximativ o ora, amestecand din timp in timp.
Cu 30 de minute inainte de a fi gata, se incorporeaza coaja de lamaie si de portocala, se lasa sa mai fiarba putin si se pune la rece (peste o cratita cu apa rece sau la frigider).
Se unge forma de tort cu unt si se presara in ea pesmetul.
Se incorporeaza ouale intregi si galbenusul in orezul racit, se adauga migdalele si se toarna compozitia in forma pregatita.
Se da tortul o ora la cuptor, se decoreaza cu fasiute de coaja de portocala si se taie cat este cald.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise