Puneti stafidele la inmuiat cu o jumatate de ora inainte de preparare. Intr-o tava tapetata cu aluminiu coaceti alunele sau nucile in cuptor pt cca 10 min si le macinati. Incalziti laptele pe foc mediu intr-o cratita impreuna cu zaharul si sarea, in momentul fierberii adaugati orezul cu coaja rasa de la portocala(fara pielita alba), fierbeti per 20 min, amestecind cu o lingura de lemn.
Lasati-l la racit si intre timp pregatiti albusul spuma pe care il adaugati la orez, galbenusul batut bine si stafidele stoarse. Tapetati o forma rotunda de tort cu unt, umpleti-o cu compozitia pregatita si introduceti in cuptorul cald la 180° pt 40 min. Scoateti din cuptor lasati-o la racit. Puneti nucile macinate deasupra, se poate servi calduta sau mai bine rece, este mult mai apreciata.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise