"Tort "de omlete - 6 portii

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 5 oua
  • 1 lingura rasa de faina
  • 1 -2 linguri de lapte (smantana)
  • ulei pentru prajit. Sos: 700 g rosii
  • 1 lingura ulei
  • o ceapa mijlocie
  • sare
  • patrunjel verde. Umplutura: 300 g cas dulce sau telemea nesarata)
  • 50 g sunca
  • 120 g cascaval ras.

Mod de preparare

Mod de preparare

1.Ouale se bat bine cu faina si lapte, apoi se prajesc in ulei 6-8 omlete.

2.Ceapa curatata si taiata marunt se soteaza 2-3 minute in uleiul incins, se adauga rosiile curatate de pielita si taiate cubulete si se fierbe pe foc mic cca 30 de minute, sa scada bine. Se potriveste gustul de sare si se adauga patrunjel verde tocat.

3.Pe fundul formei de copt se pune putin sos si apoi se asaza straturi alternative de omleta, se presara branza, bucatele de sunca, se presara cascaval ras. Se repeta, terminand cu o omleta.

4.„Tortul” se imbraca cu sosul de rosii si se coace cca 30 de minute in cuptorul incins dinainte la 180˚C.

Se serveste cu salata verde.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise