Tort de nuci cu crema fara unt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar nuci pisate
  • 3 linguri faina
  • vanilie sau coaja de lamiie; Crema: ½ kg zahar
  • 1 pahar esenta de cafea

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, coaja de lamiie sau vanilie, se adauga nucile, faina si albusul spuma de la trei oua. Se tapeteaza forma cu unt si faina (forma speciala pentru tort, de tabla cu fund separat) se da la cuptor. In timp ce tortul se coace, se face un serbet de cafea din ½ kg zahar, legindu-se mai tare. Se lasa sa se raceasca putin (se freaca caldut), se adauga restul de 5 albusuri batute spuma, invirtindu-se ca la serbet, pina ce se raceste complet. Dupa ce s-a copt tortul, se intinde deasupra crema si se mai pune la cuptor inca 10 minute, pina se prinde crema.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise