Pentru cele 2 blaturi se amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nucsoara.
Intr-un alt bol de mixeaza ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul, laptele si iaurtul. Se incorporeaza morcovii rasi, amestecand usor.
La final se incorporeaza incet amestecul de faina, avand grija sa nu ramana cocoloase si apoi nuca.
Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort cu diametrul de 18-20 cm si se toarna jumatate din compozitie (daca aveti 2 tavi puteti coace ambele blaturi in acelasi timp).
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute apoi se coace si cel de-al doilea blat (atentie, cand faceti testul cu scobitoarea este bine sa tineti cont de faptul ca blatul este usor umed).
Intre timp, se pregateste crema, mixand untul cu zaharul apoi incorporand si crema de branza si la final vanilia.
Crema va sta la frigider pana ce se racesc blaturile.
Dupa ce blaturile s-au racit, se taie pe orizontala in jumatate.
Se imparte crema in 3 si se aseaza intre blaturi.
Pana se pregateste pasta de zahar, tortul va sta la frigider pentru a da posibilitatea cremei sa se intareasca putin.
Pasta de zahar se intinde, se acopera tortul si se decupeaza diferite ornamente.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise