Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se ia o forma patrata (20x20 cm) si se unge cu unt topit sau untdelemn. Fundul si peretii tavii se acopera cu hartie de pergament care se unge si ea.
Se bate untul spuma. Se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva total. Se adauga condimentele si coaja de portocala. Se amesteca bine. Se pun ouale unul dupa altul, se amesteca bine, apoi se pun morcovii, nucile, faina, praful de copt si praful de sare. Aluatul se omogenizeaza cu putina apa.
Se pune aluatul in forma si se da la cuptor. Se coace 30-35 de minute, pana ce un pai introdus in el ramane uscat. Se lasa prajitura in forma 10 minute, apoi se rastoarna pe un gratar de prajituri si se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu frisca stropita cu suc de lamaie sau cu crema de unt.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise