Preparare
Se curata merele de coaja si se taie dupa dorinta(ori se scobesc in mijloc si se umplu cu nuca ,ori pe 1/2 sau felii)
Eu am taiat feliute si grpf-ul l-am decojit de pielita alba si l-am pus tot feliute
Fructele pregatite se pun intr-o cratita sau forma de tort cu zahar si se baga la cuptor pana se inmoaie(se asaza pe hartie de copt)
Se pregateste intre timp aluatul:se mixeaza ouale cu zaharul pana creste volumul de 3 ori si apoi se adauga apa fierbinte, faina amestecata cu praful de copt, pesmatul si se incorporeaza si uleiul.
Se asaza peste fructele inmuiate si se da la cuptor, la foc mic cca 40 minute
Cand e gata, se rastoarna invers si daca nu si-au lasat sirop indeajuns se insiropeaza cu zeama de la compot sau sirop de zahar
Se orneaza cu frisca sau ciocolata
E rapid de preparat si foarte gustos!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise