Tort de mere de post, la slow cooker Crock-Pot

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr zahar
  • 4-5 mere
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 cana apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • esenta rom

Mod de preparare

Punem zaharul in vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital. Pentru ca acesta este detasabil si poate fi folosit si pe aragaz vom carameliza zaharul pe flacara aragazului.

Intindem caramelul pe fundul vasului si pe peretii acestuia. Curatam de coaja si cotoare merele, le taiem felii si le asezam pe fundul vasului astfel incat sa il acoperim in intregime.

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si praful de copt. adaugam apa minerala, uleiul si esenta de rom si amestecam pana obtinem un aluat omogen. Turnam aluatul peste mere.

Setam temperatura aparatului Crock-Pot la high pentru patru ore.

Rasturnam tortul cu fundul in sus pe un platou astfel incat merele vor ramane deasupra. Lasam sa se raceasca apoi taiem felii.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise