Se curata merele de coaja si se scobesc de cotor.
Se topeste o cana de zahar si se \"imbraca\" vasul in care se face tortul cu zaharul topit,ca la crema de zahar ars.Se unge cu unt.Se aseaza merele,daca raman locuri goale mai mari se taie mere pe jumatate completandu-se.In fiecare mar se pune o bucatica de unt si o lingurita rasa de zahar.
Se face blatul astfel:se freaca galbenusurile cu zaharul si uleiul,se adauga apa si praful de copt stins,esenta de rom,apoi albusurile batute spuma,dupa care faina cat sa iasa ca la compozitia de chec.Se toarna peste mere si se da la copt.
Dupa ce s-a copt,se lasa un pic sa se raceasca,dupa care se aseaza platoul pe care se va pune tortul deasupra vasului in care s-a copt si se rastoarna,cu o miscare rapida,astfel incat blatul sa fie dedesubt,iar merele deasupra.Se ridica vasul usor sa nu se desprinda merele de blat.Se lasa pana a doua zi sa se insiropeze din sucul merelor,apoi se orneaza cu frisca si se pudreaza scortisoara.Daca doriti mai insiropat,faceti un sirop simplu din apa si zahar si mai adaugati usor pe sub blat cateva linguri.
Pofta buna !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise