Tort de mere cu crema de zahar ars

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort de mere cu crema de zahar ars

Ingrediente

  • 3-4 mere
  • 8 oua
  • 18 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • esenta rom
  • scortisoara
  • 300 ml frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

In forma (cratita) in care vrem sa facem tortul , caramelizam 8 linguri zahar , impreuna cu 2 lingurite apa.

Dupa ce zaharul s-a caramelizat intr-o culoare aramie, il intindem pe peratii laterali ai formei, cu mare grija sa nu va picurati cu el(arde puternic). Lasam forma la rece sa se intareasca zaharul pina pocneste in forma.

Merele le curatam de coaja si cotor si le taiem feliute. Le asezam in forma cu zaharul caramel racit, le presaram cu scortisoara si zahar si presaram deasupra cateva bucatele de unt.

Dam forma la cuptorul dinainte incalzit cam 20 minute sa se inmoaie merele.

Intre timp amestecam 5 oua intregi cu 5 linguri zahar si un zahar vanilat pina se albeste crema, apoi adaugam incet laptele, esenta de rom si mixam in continuare.

Dupa ce merele s-au inmuiat turnam aceasta compozitie peste mere si o lasam la cuptor 30 minute.

Pina se coace crema de zahar ars, preparam pandispanul din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, praful de copt( coaja rasa de lamaie-optional).

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pina isi dubleaza volumul; albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Faina o amestecam cu praful de copt apoi o adaugam la galbenusuri, amestecam bine si cu grija adaugam albusurile si amestecam de jos in sus cu o lingura.

Turnam pandispanul peste crema de zahar ars inchegata si-l lasam sa se coaca.

Testam cu scobitoarea daca este copt.

Cand tortul este gata , il dam la rece pe un platou ce l-am pus peste forma si am rasturnat tortul cu susul un jos. Il lasam asa macar 4 ore sau mai bine pina a doua zi. Abia apoi scoatem forma si ornam tortul cu frisca.

Este un tort delicios, neindicat diabeticilor...

Pofta mare !

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise