Tort de mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana zahar
  • 5-6 mere
  • gem
  • miez de nuca
  • 8 oua
  • 4 linguri faina
  • 1/2 l lapte dulce

Mod de preparare

Se caramelizeaza 1 cana de zahar si se tapeteaza cratita cu sucul obtinut. Merele se curata de coaja, se taie pe jumatate, se scobesc, se umplu cu gem + miez de nuca (amestecate), se aseaza pe fundul cratitei si se da la cuptor aprox 15-20 min.

Separat se face o crema de zahar ars din 4 oua + 1/2 l lapte dulce.

Cand merele s-au inabusit putin si au devenit maronii, se toarna crema si se da iar la cuptor.

Intre timp se face un pandispan din 4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri de zahar (se bat intai albusurile spuma cu zaharul , apoi se pun si galbenusurile iar la sfarsit faina).

Dupa ce s-a copt crema se pune pandispanul si se da iar la cuptor pt 20 min.

Cand este gata se rastoarna cald pe un platou sau farfurie intinsa. Pofta buna !

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise