Tort de mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • mere - 10 buc
  • zahar - 10+3 linguri
  • oua - 10 buc
  • faina - 10 linguri
  • unt - 10 cubulete
  • dulceata
  • esenta rom

Mod de preparare

Intr-o oala se face o crusta de zahar ars din 3 linguri de zahar.

Se curata merele de coaja si se da scoate mijlocul lasand merele intregi. Se aseaza in oala pregatita si se pune in mijlocul lor cubuletul de unt si cate o lingurita de dulceata. Se dau la cuptor 10 minute.

Intre timp se prepara aluatul: se bat separat albusurile, se adauga treptat cele 10 linguri de zahar, apoi cele 10 linguri de faina si apoi galbensurile, de asemenea batute.

Compozitia se toarna peste merele calde si se da la cuptor pana se rumeneste (aprox. 20-30 minute).

Se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna pe un platou si se insiropeaza.

Siropul: apa, zahar, rom dupa gust.

Se serveste rece, ca atare sau cu frisca.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise