Acest desert este foarte usor de pregãtit,se poate face cu orice alt fruct care vã place.
Puteti folosi o formã de silicon adâncã, chiar o formã de cuptor, tip vas de Yena de exp. pt. cã acest dulce merge la frigider.
Puteti servi direct din formã, este mai simplu :)
Eu am pregãtit 2 tortulete, unul pt. acasã si celãlalt pt. colegi.
1)Smântâna se bate friscã cu zahãrul si se pãstreazã la frigider.
Cãpsunile piure ( cu blenderul) se amestecã cu laptele condensat si iaurtul.
Separat se pregãteste gelatina conform instructiunilor si se adaugã la amestecul de cãpsuni, se scoate frisca de la rece si se adaugã compozitiei.
Amestecã bine.
Puteti adãuga putinã nucã de cocos, va iesi delicios:)
2)Toarnã preparatul în formã, pune cele 200 gr. de cãpsuni tãiate si acoperã cu piscoturile înmuiate în suc de portocale.
Dã la frigider pânã se solidificã bine. Eu am fãcut seara pt. a doua zi.
Pt. tortuletul nostru nu am avut rãbdare, l-am servit cam dupã 3 ore.
Am mai pregãtit si cu alte ocazii acest desert si am încercat sã pun întâi piscoturile apoi cãpsunile si crema, dar piscoturile se ridicã la suprafatã...pt. cã asa e reteta. Sper sã vã placã.
Poftã bunã!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise