Tort de inghetata cu nes

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 120gr zahar pudra
  • 90gr unt
  • 40gr faina
  • 2 oua
  • 60gr cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • 100gr miez de nuca
  • scortisoara
  • ciocolata rasa
  • Pentru inghetata:
  • 5 linguri de zahar
  • 4 oua
  • 1 lingura de nes
  • 350gr frisca

Mod de preparare

Amesteca untul cu zaharul pana cand obtii o compozitei pufoasa, apoi adauga treptat galbenusurile, faina cernuta, praful de copt, cacaua si un varf de scortisoara. Bate albusurile spuma si incorporeaza-le in compozitie. Amesteca bine totul si pune compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina, apoi da-o la cuptor pentru 40 de minute.

Pentru inghetata, bate albusurile spuma cu frisca si amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Apoi amesteca cele doua compozitii cu nesul. Toarna inghetata peste blat si pune tortul la rece pentru 4-5 ore.

Tortul de inghetata cu nes se serveste presarat cu nuca caramelizata si ciocolata rasa.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise