Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul vanilat si cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu putina sare. Se adauga apoi pe rand cate o lingura de zahar iar albusul se bate cu telul sau cu mixerul continuu pana se intareste si pana ce zaharul se topeste. Galbenusul cu uleiul se pune in fir in albus si se amesteca usor de jos in sus. Se adauga si faina tot cate o lingura si se amesteca tot de jos in sus.
Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt, se toarna compozitia de panispan in vas si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 20-25 minute pana se rumeneste frumos deasupra. Se lasa sa se raceasca in vas dupa care se taie in 3 blaturi mai mici.
Mod de preparare crema de vanilie
Galbenusurile se amesteca, se adauga amidonul, 3 linguri de lapte, putina sare. Separat incalzim restul de lapte cu zaharul si apoi il turnam incet peste mixul de amidon, amestecand cu grija astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana cand obtinem o crema cu o consistenta semi-solida, se da deoparte si se adauga untul si esenta. Se lasa sa se raceasca.
Mod de asamblare:
Crema finetti, pentru a putea fi unsa mai usor se pune cu tot cu ambalaj intr-un vas cu apa fierbinte si se amesteca pana ce ciocolata devine mai moale. Se pune prima foaie de blat pe un platou, se insiropeaza din loc in loc dar nu cu mult sirop altfel tortul va fi prea apos. Se intinde jumatate din crema de ciocolata, se aseaza apoi a doua foaie de blat, se insiropeaza si aceasta, se pune restul de ciocolata iar deasupra se pune ultima foaie de blat.
Cu crema de vanilie invelim tortul, dupa care asezam fursecurile pe lateral, restul ornarii o face fiecare cum ii place.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise