Cozonacul pandoro este un c ozonac specific italian care se gaseste in supermarket;Eu l-am taiat in mai multe felii
5-6 eliminand partea de sus pe care am pastrat-o inchisa bine in frigider;
Pregatim crema:
Galbenusurile de ou le-am amestecat cu o lingura de lemn,pana la topirea zaharului,am incorporat amidonul,putin cate putin,iar separat am pus laptele la fiert;
In momentul in care laptele se umfla,il incorporam in crema de oua,putin cate putin,amestecand incontinuu;
Punem vasul cu crema pe focul domol amestecand pana la omogenizarea cremei;
Separam crema in doua vase,in unul din acestea punem ciocolata(o tableta)amestecam energic,pana la topirea acesteia,si dam cremele la rece,amestecand din cand in cand,pentru a evita formarea pielitei deasupra;
Batem frisca si-o amestecam in cele doua vase dupa racirea completa;
Caramelizam zaharul,stingem cu 1-2 pahare apa si continuam fierberea;Cu siropul racit insiropam blatul de cozonac;
Asezam baza de cozonac,insiropam,asezam un strat de crema chantilly,asezam un alt blat de cozonac,insiropam,asezam un alt strat de crema de ciocolata ;
Ornam ultimul blat cu crema ,decoram dupa placerea fiecaruia,lasam 2-3 ore la frigider si servim;
Stelutele de ciocolata le-am pregatit cu putin timp inainte de srvirea tortului;Am topit ciocolata,am niveleto pe o tava,am lasat putin la racit dupa care am decupat stelutele cu o forma de biscuiti;
Tortul a iesit deosebit de bun,iar cozonacul poate fii inlocuit cu un pandispan simplu;
La multi ani tuturor!!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise