Reteta de tort de ciocolata si cafea. Tort de ciocolata si cafea reteta pas cu pas. Reteta de tort de ciocolata. Reteta de tort de cafea. Retete de torturi.
Reteta de tort de ciocolata si cafea este preferata mea. Imi plac in general dulciurile cu ciocolata si cafea, iar tortul asta este unul dintre cele mai bune.
Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare. Se amestecă gălbenuşurile cu uleiul şi se încorporează în spuma de albuşuri . Se amestecă uşor şi făina cernută cu praful de copt , ciocolata rasă şi esenţa. Compoziţia se toarnă în tava mare de aragz tapetată cu hârtie de copt . Se coace cam 20-25 de minute ( se face testul scobitorii). Se lasă la răcit.
Între timp se face crema : se pun la foc mic ciocolata şi frişca lichidă şi se amestecă până ce s-a topit toată ciocolata . Se dă vasul deoparte şi se adaugă untul. Se amestecă până ce s-a încorporat bine, apoi se dă vasul la congelator pentru 30 de minute, după care se scoate, se mută crema într-un castron, se adaugă nesul şi se bate cu mixerul pâna devine spumoasă .
Blatul răcit se taie în 4 fâşii egale, se ung toate cu mai mult de jumătate din cantitatea de cremă, apoi se aşează în spirală pe un platou .
Se unge tortul cu crema rămasă şi se ornează după imaginaţie. Se dă la frigider până a doua zi când se poate porţiona.
Va asigur, reteta de tort cu ciocolata si cafea merita incercata, este absolut grozava. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise