Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:200gr unt
  • 200gr zahar si coaja rasa de la 1 lamaie
  • 4 oua si 200gr faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 100gr nuci macinate sau taiate
  • 100 gr stafide.Glazura si decorare:100 gr ciocolata culinara
  • 9 linguri smantana lichida.Ciocolata alba rasa sau nuci si zahar vanelat.ciocolata alba rasa

Mod de preparare

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele aparte.se adauga faina,albusele nuca si stafidele(trebuie trase prin faina),la sfarsit se adauga drojdia.2)Se unge o forma rotunda cu unt sise tapiteaza cu faina,se toarna blatul si se da la copt 40 min.3)Se pune la topit ciocolata cu smantana la foc mic pana se ingroasa amestecand incontinu.Se imbraca tortul si se orneaza cu nuci taiate sau ciocolata alba rasa.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise