Tort de ciocolata cu nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Nuca 300 g
  • Ciocolata menaj 300 g
  • Zahar 200 g
  • Unt 100 g
  • Oua 5 buc
  • Amidon 3 linguri
  • Cafea 1 ceasca (preparata)
  • Praf de copt 1 plic
  • Zahar vanilat 2 plicuri
  • Glazura
  • Ciocolata menaj 125 g
  • Smantana 100 ml

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron zaharul, oualele, nucile tocate si o ceasca de cafea pregatita inainte (neindulcita). Ciocolata si untul se topesc la bain-marie impreuna dupa care se toarna peste compozitia de mai sus si se amesteca. Apoi se incorporeaza praful de copt, amidonul si zaharul vanilat. Se amesteca usor pana devine o compozitie omogena care se pune apoi intro forma de tort si se da la cuptor aproximativ 50 min in functie de cuptorul fiecaruia.

Pentru glazura se incalzeste smantana impreuna cu ciocolata rasa, amestecandu-se pana se topeste ciocolata, dupa care se toarna pe tort.

Se poate servi rece si glazurat cu ciocolata sau frisca.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise